Een samenwerking

De grond

Met uitsluitend biologische èn veganistische  meststoffen en met handmatige bewerking wordt hier een mooi product verbouwd. 

Veganistische meststoffen zijn  afkomstig van wilde planten en zeewier. Deze  planten worden m.b.v. melkzuurbacteriën gefermenteerd tot een meststof waar alle benodigde mineralen inzitten.  Fermentatie zorgt niet alleen voor een optimale omzetting naar voedingsstoffen, maar zorgt  ook voor een beter bodemleven. 

Handmatige bewerking zorgt voor  minimale verstoring van het bodemleven zodat o.a.  regenwormen hun werk optimaal kunnen doen. Het helpt  ook voor de   instandhouding van de mycorhizza schimmels die betrokken zijn bij de uitwisseling van mineralen naar de plantenwortels. Zo groeien de planten nog beter, sneller en gezonder. 

De mensen

 Het vrijwilligersteam van de Eemstadboerderij werkt met een enorme inzet en met veel plezier  aan een wekelijkse oogst voor abonnementshouders. 


De groei

Het uitwisselen van arbeid, kennis en ervaring zorgt naast een  goede oogst ook voor een groeiende  expertise en natuurlijke produite. 

Naast de kieviten die hier volop broeden, de bijen die alle ruimte krijgen,  hebben alle dieren hier een plaats. Dit kost weleens een kropje sla (met dank aan de hazen) maar levert een levensvatbare en evenwichtige productie op van een zeer goeie kwaliteit.  
De knoflook was afgelopen jaar top,  zeker in smaak!
lekker eten

Door een goede bodem en 100 % biologische teelt een erg lekker product.